Ve Tanrı İnsanı Yarattı.

Söze hep “Ve Tanrı insanı yarattı.” diye başlamak istemişimdir. İşte şimdi başlıyorum.

Tanrı yanı Yüce Yaradan Yani Allah, insanı yaratacağını meleklere haber verince melekler “Yeryüzünde Bozgunculuk yapacak, Kan Dökecek varlık mı yaratacaksın…” (Bakara Suresi 30) demişler. Şüphesiz Allah her şeyin en iyisini bilendir. Onun hikmetinden sual olunmaz.

Dünya milyarlarca yıl ayakta kaldı. Yine milyarlarca yıl ayakta kalacak belki… bilemiyorum. bilemiyoruz. Kimse bilemez! Hiçbir surette bilinmez. Yalnızca “tahmin” edilebilir. O da zaten varsayımdır. İhtimal.

Bir yerde duymuştum “Allah, yeryüzündeki varlıklara yetecek kadar yağmur yağdırırmış, yine yeryüzündeki varlıklara yetecek kadar nebatat bitirirmiş.”

Şimdi yağmurları ele alırsak evvela; betonarme yapılar, bayağı asfalt yollar, düzensiz sağlıksız yerleşim yağmur rahmetini, felakete çeviriyor. Kitle iletişim araçlarında kamuya “sel felaketi” “kara kış” vb gibi söylemlerle akılda olumsuz bir algı meydana getiriyorlar. Oysa bunlar nimet. Olmazsa olmazımız.

Nebatatı yani yerden bitirilenleri ele alırsak; nankörlüğümüz ve ataletimiz ve özentiliğimiz…

Kendi ellerimizle yaptığımız aleyhimize olayları, sanki Allah yapmış gibi lanse ediyorlar. Ki zaten Allah kulunu en iyi bilendir. Bize bunu zaten önceden bildirmiş “Başınıza gelenlerin çoğu ellerinizle yaptıklarınızdır. Buna rağmen Allah bir çoğunu bağışlamaktadır.” (Şura 30)

Şimdi kitle iletişim araçları aracılığıyla toplumlara çeşitli dezenformasyon yayıyorlar. Bunu da yaparken “Biz ıslah edicileriz” diyorlar. Ama bozgunculuk yapıyorlar. Kan döküyorlar. Toplumun faydasına olan ne varsa hepsini kendi keyif ve kibirlerine göre yok ediyorlar. “Demokrasi” diyorlar. “Özgürlük(!)” diyorlar. “Hak” diyorlar. “Adalet” diyorlar. “Küresel İklim” diyorlar. “Karbon ayak izi” diyorlar. “Pandemi” diyorlar. Hep yalan yanlış söylüyorlar. Hep mahkum edecek, kısıtlayacak, köleleştirecek şeyler söylüyorlar.

Ve Tanrı İnsanı Yarattı! Yeryüzünde bozgunculuk yapacak, kan dökecek insanı. insan da bozgunculuk yaptı kan döktü. Dökmeye de devam ediyor.

Savaşlar, açlık, sefalet, kıyımlar…

Tanrı insanı yarattı. Da! iyi mi yaptı? Kötü mü yaptı? Yine Kendisi bilir.

Selam ve dua ile..

Son Yazılar