![](https://qolumnist.com/wp-content/uploads/2025/02/qoshe.com-7slots-P.webp)
Oyunlar Eğitimde Nasıl Kullanılabilir
Dünyahalleri haber sitesi, Avustralya’da 12 binden fazla öğrenci üzerinde yapılan araştırmayı yayınladı. Online oyunlar oynamanın, öğrenim üzerindeki etkileri araştırıldı. Araştırma 7 slots casino gibi online platformlarda oynamanın etkilerini inceledi. Sonuçta oyun oynayan öğrencilerin daha başarılı olduğu gözlemlendi.
2014’de 22 ülkeden 192,000’den fazla öğrencinin verileri Drummond ve Sauer tarafından analiz edildi. 7slot ve benzeri dijital oyunları oynamaya harcanan vaktin, fen ve matematik gibi derslerde başarılı olmak için kesinlikle olumsuz bir etkisi olmadığı görülmüştür.
Online Oyunların Eğitim Amacıyla Kullanım Yolları
Motivasyon amacıyla online oyunların kullanımı yaygındır. Dijital oyunların eğitime katkı sunması amacıyla bazı kullanım şekilleri:
- Online oyunlar, daha aktif ve deneyimsel öğrenme fırsatları sunar. Oyun içinde problem çözerek ve deneyerek öğrenilebilir.
- Problem çözme ve eleştirel düşünme becerisi gelişir.
- Strateji geliştirme yetisi kazanılır.
- El göz koordinasyonu sağlanır.
- İşbirliği ve takım çalışması yetenekleri edinilebilir.
Online oyunlar kişisel fayda sağlar. Bireysel ihtiyaç ve yeteneklerinize göre eğitimde kullanılabilirler. Özellikle gerçek dünyanın bir simülasyonunu yaratan oyunlar, sanal olarak pratik yapma imkanı sunar. Minecraft Education Edition gibi oyunlar matematik ve fen bilgisi bilgi dağarcığını artırmada kullanılabilir.
Sosyal Zeka Gelişiminde Online Oyunlar
İletişim becerilerinin ve sosyal zekanın gelişimi için çok oyunculu online oyunlar kullanılabilir. Bir arada oynamanın verdiği sosyal beceriler zeka gelişimini olumlu etkileyecektir. Modern eğitimde online oyunlar doğru kullanılırsa oldukça faydalı olacaktır.
Online Oyunların Motivasyon ve Öğrenme Üzerine Etkileri
International Journal of Active Learning dergisi, Huang ve Hwang tarafından 2014’de yapılan bir çalışmanın sonuçlarını inceledi. Matematik dersinde e-kitaplarda oyun tabanlı bir metod kullanılmıştır. Denemeler sonucunda bu yöntemin özellikle matematik için öz yeterlilik ve öğrenme motivasyonunu arttırdığı gözlemlenmiştir.
Dergideki başka bir incelemede, üniversite öğrencilerinin de dijital oyunlardan faydalandığı gözlemlenmiştir. Oyun tabanlı öğretim programlarının daha etkili sonuçlar verdiği yapılan deneyler sonucunda kanıtlanmıştır.
Bilimsel verilere dayanılarak bakıldığında, online oyunların, öğrenim alanında negatif yönden çok pozitif yönde etkisinin olduğu gözlemlenmiştir. Klasik eğitim yöntemleri ile melezlenerek kullanılmasının uzun vadede faydalı olacağı sonucuna varılmıştır.